Faktum Bútor Kft.

Több mint két évtizedes múltra visszatekintő magyar bútorgyártó cég vagyunk, kimondottan babák és gyermekek számára készítünk bútorokat. Bútoraink igazodnak az életkor változásával járó módosuló szükségletekhez, végig kísérik a gyermek növekedését egészen az érettségig.

Idén immár 25 esztendeje, hogy az első Faktum babaszekrény elkészült. Neve még nem volt, saját fiunknak csináltam, aki akkoriban született…

Vettünk hát egy nagy levegőt, és 1994-ben megalakítottuk kicsiny vállalkozásunkat, ahol szabadidőnkben, bérelt műhelyben, saját kezűleg elkezdtünk bababútorokat gyártani.

A Faktum fejlődése messze felülmúlta elképzeléseinket. Az indulást követően fokozatosan gyarapodott alkalmazottaink száma, designereket kértünk fel bútortervezésre és nagyobb üzemet béreltünk. Bútoraink megjelentek babakereskedésekben, gyermekáruházakban, és megnyitottuk első saját boltunkat is.

Mára már 12 féle Faktum bútorcsalád közel 24 színvariációjának majd 400 féle bútorelemét gyártjuk. A Faktum 70 munkatársa készti a babaágyakat, polcokat, szekrényeket.

Partnerkapcsolataink kiválóak. Az elkötelezett – szintén babamániás – viszonteladóknak köszönhetően az ország szinte minden pontján elérik a vásárlók a termékeinket. Négy saját üzletünk és egy internetes áruházunk van Magyarországon, több bútoros multi beszállítói vagyunk. Bútoraink nemzetközi viszonylatban is megállják a helyüket. Görögországtól Írországig gyerekek tízezrei alusszák első álmaikat Faktum babaágyban, cseperednek Faktum szekrényekkel berendezett szobákban.

Pályázati források felhasználásával jelentős korszerűsítésbe fogtunk az elmúlt években, amely eredményeként nem csak környezettudatosságunk lesz jobban kielégítve, de munkatársaink is korszerűbb körülmények között dolgozhatnak.

Vásárlóink értékelik a magas minőségű, praktikusan alkalmazható bútorokat. Ezt a tapasztalatot felhasználva alakítjuk gyártási és értékesítési folyamatainkat.

12 000 négyzetméteres telephellyel, benne a 2 000 négyzetméteres üzemmel, nagy kapacitású, komoly minőségű gépparkkal rendelkezünk. És talán a legfontosabb: közel 70 jól képzett, elkötelezett munkatársunk van.

Amikor a bútorainkat tervezzük, gyártjuk, az elsőkből igyekszünk a legtöbbet kihozni, az utolsót pedig próbáljuk minimalizálni. Ebben van segítségünkre a TÜV SÜD minőségbiztosítási rendszer, amelynek szakértői szigorú szempontok szerint minősítik a bútorainkat.

Mindent el tudunk készíteni, ami fából és forgácslapból előállítható. Folyamatosan, gyorsan, precízen, egyenletes minőségben.

Ahhoz azonban, hogy folyamatosan, egyenletesen kiváló minőségben készüljenek bútoraink, megfelelő eszközökre is szükség van. A Faktum bútorokkal szembeni garanciális kifogások elenyészőek, ezrelékekben mérhetők. Köszönhető ez annak, hogy nagyszerű emberekkel nagyszerű gépeken dolgozunk. Gépparkunkat úgy állítottuk össze, hogy azok a sorozatgyártás szükséges és elégséges feltételét biztosítják.

A Faktum Bútor Kft. tevékenységének fókuszában a gondoskodás, a harmóniára törekvés és a kiegyensúlyozott fejlődés fogalmai állnak

Ezt a filozófiát igyekszünk közvetíteni az általunk gyártott gyermekbútorokkal is.